Színházi előadás is született Hobo énekelt Ady-verseiből

Viszockij és József Attila remekműveinek feldolgozása után ezúttal Ady Endre legnagyobb költeményeiből készített lemezt Hobo. A feltámadás szomorúsága című gyűjteményből előadás is született a Nemzeti Színház Kaszás Attila termének színpadán.

Eddig összesen háromszor tűzték műsorra, a hatása erősnek bizonyult: „A premier után pár percig síri csendben ültek. Ilyen feszült csendre nem számítottam” - nyilatkozta Hobo a Blikknek. Kérdésre válaszolva elmondta, hogyan döntött Ady Endre verseinek feldolgozása mellett: „Sok éve kerülgetnek a kollégák, barátok a Muszáj Herkulessel, amihez magamtól sosem nyúltam volna hozzá. Hősét gyakran azonosítják velem, és aki ismer, tudja, hogy kerülöm az ilyen ziccereket. De már van egy élettapasztalatom, és mindig is magaménak éreztem ezeket a verseket.”

A Hobo-rajongók újabb lemeznek is örülhetnek: egy blueslemez készül, amihez három dalt már felvettek. Nyáron a tíznapos Kapolcs fesztiválon lehet találkozni Földes Lászlóval és dalaival, majd ősztől életműsorozat is lesz a Nemzetiben, a József Attila- és Viszockij-estekből. „Nem fogytam még ki az ötletekből” - nyugtat meg mindenkit Hobo.

Kimaradt?