Tánczos: ne bízzuk a románokra EU-s képviseletünket

"Bízom a csíkiakban, bízom abban, hogy Csíkszék székelyei megértik, fejlődésünk szempontjából fontos, hogy ott legyünk Brüsszelben" - mondta vasárnap Tánczos Barna szenátor, aki szülőfalujában, Csíkszentkirályon szavazott.

"Remélem, hogy azok a gazdák, akik az elmúlt hét évben az uniós tagságunk által nyújtott előnyöket élvezték, tehát a területalapú támogatást, a szarvasmarha támogatást, nyertek a fiatal gazda pályázaton, vagy a mezőgazdasági gépek üzemeltetéséhez kaptak anyagi segítséget az Európai Uniótól, ma mindenképpen elmennek szavazni. Ugyanakkor az uniós pénzeket nem csak ők élvezik, hiszen például mindannyian azon az úton járunk, amelyet uniós pénzből aszfaltoztunk le, gyerekeink abba az iskolába járnak, amelyet uniós pénzből újítottunk fel" – fogalmazott a szenátor.

A politikus szerint aki elmegy ma voksolni, az egyértelműen szívén viseli szűkebb pátriája, Erdély sorsát. "Ez így is van rendjén, hiszen helyettünk senki nem fogja az érdekeinket védeni. Nem lenne szerencsés, ha a mehedinti vagy olténiai képviselőkre bíznánk, hogy kiálljanak a székelyekért Brüsszelben" – nyilatkozta Tánczos.

Kimaradt?