Várják az eredményeket az RMDSZ-székházban (percről-percre)

Az RMDSZ kolozsvári szövetségi elnöki hivatalában mi is várjuk a politikusokkal együtt az EP-választások eredményeit. Kövesse a Majális utcai tudósításainkat.

22.06: Winkler Gyula a maszol.ro-nak elmondta, az már most nyilvánvaló, hogy az RMDSZ-nek sikerült egy olyan támogatást felmutatni,  ami megkérdőjelezhetetlenné teszi a szövetség legitimitását. Beszél arról is, elsőként a Nemzeti Kisebbségi Intergroup újraalakításán dolgozik majd, ehhez meg kell találni azokat a képviselőket, akik hajlandók együttműködni a kisebbségekért.

21.58 Kelemen borral és pálinkával köszöni meg az RMDSZ csapatának a munkát, arra figyelmeztetve, hogy a számlát a kampányfőnök Kovács Péter állja. Hozzáteszi még: óvatosan a szesszel, a kamerák be vannak kapcsolva.

21.45: Kelemen külön megemlítette azt a segítséget, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök nyújtott a kampány végén. Hozzátette, természetes volt ez a támogatás, hiszen az RMDSZ is, a Fidesz is az Európai Néppárt tagja. "Ha a magyarországi választásokon azt mondtuk, hogy fontos a részvétel, ugyanez az üzenet érvényes volt az EP-választások előtt is. Készek vagyunk segíteni egymást, amikor ez szükséges" - magyarázta a politikus.

21.40: Az eredmények azt mutatják, a szövetség hiteles képviselője a közösségnek, mondja Kelemen megerősítve: az MPP-vel kötött együttműködés hasznos volt.

21.34 Kelemen Hunor 7 és 8 százalék közötti eredményre számít, és három képviselőre. 

21.15: Sógor Csaba a maszol.ro-nak elmondta, a reggeli, gyenge aktivitás nem riasztotta meg, a székelyek templomban voltak azokban az órákban. Hozzáfűzte, mára az emberek megértették, nincsenek Supermanek, a román parlament kis, az EU-s apró lépésekkel halad előre.

21.04: Megkezdődött az eredményvárás az udvaron, az RMDSZ hat százaléka tapsot kapott.

20.04: Hegedüs Csilla és Vincze Lóránt megérkeztek, kedélyesen diskurálnak.

19.50: A  sajtó megérkezett képviselői kávét és ropit vesznek magukhoz, csatlakoznak az internetre és megkezdik a munkát. Politikust még nem látni.

 

Kimaradt?