A pécsi polgármesterrel egyezkedett Boc

Az idei Kolozsvári Napok díszvendégeként hívott Pécs város polgármestere, Páva Zsolt és Kolozsvár polgármestere, Emil Boc találkoztak szombaton délután. A két fél közös tervekről beszélt, Bocot meghívták a magyar városba.

Pécs az első város, amely Kolozsvár testvértelepülése lett, 1990 februárjában, az idei ünnepségre a huszonöt éves együttműködés tiszteletére hívták meg polgármesterét, Páva Zsoltot, mondta Emil Boc kiemelve, két fontos projektben támogatja Pécs Kolozsvárt: az Európai ifjúsági fővárosa cím és az Európa kulturális fővárosa titulus kapcsán. Mint fogalmazott, közös csoportok készítik elő a két város terveit, alapozva a magyar város tapasztalataira.

Páva Zsolt arról beszélt, évente találkoznak a kolozsvári féllel, hogy a kultúra, az oktatás terén egyeztessenek, ugyanakkor mint az Európa kulturális fővárosa 2010-es birtoklói, támogatják a kincses város ilyen jellegű törekvéseit. Páva azt is elmondta, polgármester kollégáját várja Pécsre, reméli, hogy a fennálló kapcsolat tovább fog erősödni a jövőben.

Kapcsolódók

Kimaradt?