Deutsch: várhatóan ismét lesznek magyar képviselők Romániából

Bízunk abban, hogy az Európai Parlamentben a Fidesz-KDNP képviselői mellett ismét lesznek magyar nemzetiségű képviselők Romániából és Szlovákiából - mondta Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő pénteken Gyulán.

Minden esély adott arra, hogy május 25-én Erdélyből az RMDSZ, Felvidékről pedig a Magyar Koalíció részéről ismét lesznek képviselők az EP-ben, mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken. A magyarországi érdekek képviseletével kapcsolatban kijelentette, az új EP-ciklusban is olyan képviselőkre van szüksége az országnak, akik a vállalják a konfliktusokat, következetesek és harcosan kiállnak Magyarország érdekeiért.

Deutsch Tamás szólt arról, hogy az EU-tagországok pártjai közül a Fidesz-KDNP közös lista kapta eddig a legnagyobb arányú, mintegy hatvan százaléknyi támogatottságot. A választók 2004-ben és 2009-ben is a Fidesz-KDNP közös listát támogatták a legnagyobb arányban - szögezte le.


Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón reagált a szocialista Szanyi Tibor kijelentésére, aki szerint ha a Jobbik végez a második helyen, akkor a Fidesz-KDNP-nek alapos oka lesz az ijedelemre. Az EP-képviselő közölte: "arról szeretném tájékoztatni Szanyi Tibor EP-képviselőjelölt urat, egy olyan versenyben futunk, ahol a második helyezésért az MSZP és a Jobbik folytat élethalálharcot, hozzánk képest egy-két körrel lemaradva. A két pártra együttesen leadott szavazatok nagyságrendje nagy valószínűséggel összesen nem fogja elérni a Fidesz-KDNP-t támogató polgárok szavazatainak kétharmadát sem".

Kimaradt?