Rövid ideig ingyenes lett az elképesztő tudású valós idejű fordító

Mind az App Store-ból, mind a Google Playből ingyen letölthető az a valós idejű fordító alkalmazás, amely igencsak jól jöhet a külföldi utak során.

Feltehetően sokak számára nem ismeretlen a Word Lens neve: az app még 2010-ben debütált. És megdöbbentette a világot különleges képességével. Elég volt a telefon kameráját egy nyomtatott szövegre irányítani, és a képernyőn máris olvasható volt az angolra fordítás.

Kezdetben csupán három nyelv tartozott a csomaghoz, mára viszont már hatra bővült (orosz, német, francia, olasz, portugál, spanyol), és nem véletlen, hogy a Google is szemet vetett a mögötte húzódó technológiára. Felvásárolta az alkalmazást fejlesztő Quest Visual céget (a pénzügyi részletekről egyelőre nem tudni), feltehetően, hogy javítson a Google Translate-en. Hogy jó lóra tett, azt bizonyítja, hogy még az Apple is külön felhívta a figyelmet erre az appra Powerful nevű televíziós reklámjában.

A tranzakció „megünneplésére” rövid ideig ingyenessé tették az appot (az App Store-ban és a Google Playben egyaránt), pontosabban a nyelvi csomagjait, úgyhogy érdemes gyorsan letölteni. Minthogy a Word Lens internetkapcsolat nélkül is végzi a dolgát, tényleg jól jöhet külföldi útjaink során, feltéve persze, hogy azért egy kicsit tudunk a célnyelven, azaz angolul.

Kimaradt?