Kielemezték Joe Biden bukaresti testbeszédet

Pszichológussal elemeztette ki csütörtökön az adevarul.ro Joe Biden bukaresti látogatásakor tett gesztusait. Florin Tudose szerint az amerikai alelnök testbeszéde nagyon sok mindent elárult arról, ahogyan vendéglátóihoz, Traian Băsescu államfőhöz és Victor Ponta kormányfőhöz viszonyul.

A pszichológus szerint Biden nem csak szavakkal, hanem különböző gesztusokkal is kimutatta szimpátiáját Băsescu iránt. „Könnyedén rátette a kezét az államfő vállára. Ennek a gesztusnak amerikaiak testbeszéde szerint a barátság az üzenete. A férfiak közötti barátság, a bizalom jele. Biden nem azt akarta üzenni, hogy magasabb rendű lenne vendéglátójánál. Ha fiatalabbak lettek volna, hátba veregette volna Băsescut” – magyarázta Tudose.

Ezzel szemben Victor Pontánál az amerikai alelnök már sokkal visszafogottabb, tartózkodóbb volt. „A kormányfőnél tett látogatásakor testtartása arra utalt, hogy hűvös, hivatalos viszonyra szorítkozik Pontával. Mintha azt üzente volna a vendéglátójának, hogy maradjon veszteg, amikor a kormányfő hozzálépett. Mindenesetre hiba volt Ponta részéről, hogy megérintette Biden karját, mert jóval fiatalabb az amerikai alelnöknél. Biztos összetévesztette az apósával” – mondta a pszichológus.

Kapcsolódók

Kimaradt?