Imádják a német külügyminiszter üvöltözős videóját

Két nap alatt több mint másfél millióan néztek meg a YouTube-on azt a felvételt, amelyen a német külügyminiszter rendkívül szenvedélyesen érvel egy választási rendezvényen az ukrán válságban követett német politika mellett.

Frank-Walter Steinmeier egy csütörtöki beszélgetésen azzal indokolta kirohanását, hogy nehezen viselte a pártja berlini gyűlésén megjelent ellentüntetőkből áradó "gyűlöletet és ostobaságot".

A felvételen Steinmeier kipirult arccal és nagyon hangosan azt fejtegeti a szociáldemokrata párt (SPD) kampányrendezvényén őt háborús uszítással és az "ukrajnai nácik" védelmezésével vádoló ellentüntetőknek, hogy "az a háborús uszító, aki fasisztának bélyegez egy egész társadalmat".

http://www.youtube.com/watch?v=o4ZIn1yAFnQ

"Hadd idézzem a kötekedők és üvöltözők emlékezetébe, hogy a német szociáldemokratáknak senkitől sincs szükségük kioktatásra arról, hogy miért kell harcolni a békéért" - tette hozzá, megjegyezve, hogy "a világ nem békeangyalokból és a nekik feszülő gazemberekből áll, hanem sokkal bonyolultabb, és hála Istennek vannak, akik a világ összetettségéből kiindulva keresik az ukrajnai válságból kivezető utat".

Az ellentüntetők jelenléte azt mutatja, hogy egyesek "még mindig nem értették meg" az Európai Uniót. Az unió a tanulság azoknak a korszakoknak a tapasztalataiból, amikor "az emberek nem hallgatták meg egymást, hanem lőttek egymásra" - mondta a német külügyminiszter.

Az SPD kampányrendezvényén három ellentüntető csoport jelent meg, a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) hívei, a szociáldemokratáktól balra álló Baloldal aktivistái és egy pártokhoz nem köthető társaság.

Kimaradt?