Az RMDSZ és az MKP közös nyilatkozatot adott ki

Közös nyilatkozatot adott ki szerdán Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke, amelyben az elkötelezett magyar képviseletre való szavazásra buzdítják az erdélyi, illetve felvidéki magyarokat.  

Alább teljes terjedelmében közöljük a nyilatkozatot.

Közös nyilatkozat: A mi hangunk – a mi Európánk 

A magyar nemzet már ezer éve eldöntötte, a nyugati kereszténységhez kíván tartozni. A történelem során ezt az elhatározását számtalanszor megerősítette. Az alap, amelyen állunk, szilárd, hiszen Szent István király örökségét hordozzuk. Ezt kell továbbvinnünk 2014-ben is, ismételten bizonyítva, hogy erős nemzeti közösség vagyunk.

A hétvégi választásnak nagy a tétje: eldöntjük, az Európai Parlamenten keresztül használhatjuk-e az Európai Unió eszközeit Kárpát-medencei magyar közösségeink védelmében, vagy lemondunk erről önmagunkat gyöngítve. Május 24-én a Felvidéken, 25-én pedig Erdélyben és Magyarországon is a magyarság európai helyzetét és megítélését kell megerősítenünk. Becsüljük meg azt, hogy az Európai Parlament az egyetlen olyan intézmény, ahol a XX. század történelmi viharai ellenére a szabadon választott magyar képviselők határokon felülemelkedve együtt tevékenykedhetnek és igazolhatják a világ előtt, nemzeti ügyeinkben egy a hangunk, egységes a fellépésünk.

Saját európai sorsunkról döntünk! Ezért kérjük, vegyen részt a választáson, és szavazzon az elkötelezett magyar képviseletre, válassza Romániában a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget, Szlovákiában a Magyar Közösség Pártját.

 

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke

Berényi József, az MKP elnöke 

Kimaradt?