Parkolóautomata-háború dúl Kézdivásárhelyen

A parkolásért január óta fizetésre kötelezett lakosság elégedetlen, ismeretlen tettesek sósavval tették végleg működésképtelenné az automatákat, miután korábban szigetelésnél használt habbal is próbálkoztak. A parkoló automatákat működtető csíkszeredai cég, a City parking megelégelte a harcot, és 10000 lejes nyomra vezetési díjat ajánl annak, aki segít kézre keríteni a rongálókat.

Majorán Annamária, a cég képviselője a sajtónak elmondta: a Kézdivásárhelyen felállított 15 parkoló automatából 11 tönkrement, hiszen a beleöntött sósav használhatatlanná tette a berendezést. A cég képviselője szerint négy gépet sikerült megjavítaniuk, de a veszteségeik nagyon magasak, bár a megrongált gépek mind be voltak biztosítva.

Bár névtelenséget és 10000 lejes díjat ígértek a nyomravezetőnek, még senki nem jelentkezett. Információkat a 0725-216.716-es telefonszámra várják, és a felajánlás addig érvényes, míg a rendőrségi nyomozás tart.

A fizetéses parkolás januári bevezetése folyamatos elégedetlenségekhez vezetett Kézdivásárhelyen, ahol egyes helyi tanácstagok is aláírásgyűjtő kampányba kezdtek a rendszer megszüntetése érdekében. A kézdivásárhelyi önkormányzat azonban úgy döntött, bérbe ad 400 parkolóhelyet, ezek használatáért óránként 2 lejt, napjára pedig 8 lejt kell kifizetni.

Kimaradt?