Jojóval és optimizmussal mozgósítják a fiatalokat

Fából faragott jojóval, kiáltvánnyal és optimizmussal érkezett Kolozsvárra kedden délelőtt Antal Lóránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje több ezer kilométeres kampánykörútja egyik állomására.

A Máté András Levente képviselő által az ifjak jelöltjeként aposztrofált Antal elmondta, jó lehetőség számára a kampány, hogy a fiataloknak és a fiatalokról beszéljen, hiszen azt vallja, hogy a politikum hibájából maradnak távol a fiatalok a közélettől és az urnáktól, nem fordítva.

Kampánya során több mint 18 ezer kilométert tett meg, hogy a MIÉRT jelöltjeként párbeszédet folytasson az általa megszólítandó fiatalabbakkal, és 62 meglátogatott települést tudhat a háta mögött. Mint vallja, nem az anyagi háttér teszi az embert boldoggá, hanem az, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret, éppen ezért több rövid videót készítettek, amelyben sikeres ifjakat szólaltatnak meg.

Körülbelül 280 ezer erdélyi magyar található a Facebookon, közülük 125 ezer 35 év alatti, azaz még ifjúnak számít, az elkészült videókat pedig átlagban 19 ezren tekintették meg, összegezte Antal.

Az EP-képviselő jelölt szerint optimizmussal kell a jelen helyzetre tekinteni. Nem csak azt kell hangoztatnunk, hogy mindössze harminc százalékát hívtuk le az elérhető európai alapoknak, hanem azt, hogy ebből mit tudtunk megvalósítani. Ugyanígy a fiatalok is lehetnek optimisták, ő mindig azt javasolja nekik, utazzanak nyugatra, éljenek ott egy ideig, de amikor felülnek itthon a buszra, vásárolják meg a visszajegyet is. Antal a hridetett optimizmus mellett egy többpontos manifesztummal és fából faragott jojóval járja kampánykörútját.

Kimaradt?