Európa Tatrangon is közelebb került a közösséghez

Mint jó településgazdának, a Brassó megyei Tatrang polgármesterének nyújtotta át az RMDSZ Pályázó önkormányzat - Fejlődő közösség kitüntetését Vincze Loránt európai parlamenti képviselőjelölt vasárnap este, a helyi művelődési otthonban tartott idősek bálján. Kiss Józsefnek ugyanis az elmúlt négy év alatt több mint 3,5 millió eurós uniós pénzalapot sikerült lehívnia az Európai Uniótól, és ebből több, a helyi közösséget fejlesztő beruházást indított el.

„Erdély, ez a többnemzetiségű régió mindannyiunkat eltart. Együtt vagyunk itthon, és együtt vagyunk Európában is, ahol a határok egyre inkább lebomlanak, a Schengen-övezethez csatlakozva rövidesen már személyi igazolványra sem lesz szükség, ha utazni szeretnénk egyik tagállamból a másikba. A határok eltűnésével viszont nemcsak mi kerülünk közelebb Európához, hanem Európa is egyre közelebb lesz közösségeinkhez. Mindez természetesen rajtunk, erdélyieken is múlik. Mutassuk meg magunkat Európának, vigyük el értékeinket, és használjuk ki az unió kínálta lehetőségeket, ahogy az önök polgármestere is bebizonyította, hogy lehetséges. Május 25-én döntsünk felelősen, és legyünk ott az urnáknál, hogy majd ott lehessünk Brüsszelben!” – mondta el az RMDSZ jelöltje a rendezvényen, amelyen a település magyar és román anyanyelvű nyugdíjasai ünnepeltek, hozzátéve, közösségünk érdekeit csak úgy lehet érvényesíteni, ha képviselőink részt vesznek az uniós döntéshozatalban.

 

A tatrangi ünnepség előtt Vincze Loránt a négyfalusi magyarok körében töltötte a délutánt, hétfőn pedig Szászmedgyesen és Kiskapuson folytatja kampánykörútját, ahol fiatalokkal találkozik, illetve közösségi fórumot tart a helybéli magyaroknak.

 

Kimaradt?