Egy hétig nyár lesz, aztán ismét esőzések jönnek

Alig lesz eső ezen a héten, a levegő hőmérséklete pedig nő, kellemes kora-nyári időre lehet számítani.  Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői közleménye szerint hétfőtől nyárias időre, a hét vége felé  28-30 Celsius-fokra lehet számítani.

Egész Erdélyben, a Bánságban és Partiumban is fokozatosan melegszik fel a levegő, hétfőn még csak 24 fokot mérnek nap közben, majd 29-30 fok is lehet. Az éjszakai hőmérsékleti értékek hétfőn 8-9 fok körül alakulnak, majd a hét végére 15 fokig is felmelegszik a levegő. Május utolsó napjaiban enyhe lehűlésre számíthatunk.

A hegyvidékeken a hét elején 14 fok körül lesz a levegő hőmérséklete nappal, éjszaka pedig 3 fokra is lehűlhet. Hét végére a hegyvidéken is enyhül az idő, enyhe felmelegedésre lehet számítani: nappal akár 17-18 fokig is felmelegedhet, éjszaka pedig 8-10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Az elkövetkező két hétben csaknem minden nap lehet futó záporokra számítani a déli órákban, ám jövő keddtől ezek akár zivatarokká, helyi jellegű viharokká is változhatnak. Komolyabb csapadékmennyiségtől nem kell tartani, az esős idő május 27-e után tér vissza a térségbe.  

Kimaradt?