Végzett magával a gyilkos neonáci

Öngyilkos lett egy felvállaltan neonáci amerikai férfi, akit nemi erőszak és gyilkosság vádjával ítéltek el májusban. A holttestére hétfőn találtak rá.

A Massachusetts államban élő, 28 éves Keith Luke-ot májusban ítélték el a 2009-ben elkövetett kettős nemi erőszak és gyilkosság vádjával, miután beismerte tettét. Luke bevallotta, nem akart szűz maradni, és miután már „százezerszer visszautasították”, eldöntötte, hogy áldozatot keres magának.

Az egyébként bevallottan nem-fehérek meggyilkolását is fontolgató férfi 2009 januárjában talált rá első áldozatára, akire fegyvert fogott, majd megbilincselve a nőt, megerőszakolta. Nem sokkal később érkezett haza az áldozat húga, aki látva a feldúlt lakást menekülni próbált, de Luke lelőtte, majd a korábban megerőszakolt nőt is egy, az áldozatokon segíteni akaró férfival együtt.

Mindez nem volt elég, a gyilkosságokat követően beült az autójába, és hangosan bömböltette a zenét, majd rábukkanva egy 72 éves hajléktalanra, azzal is végzett. Luke-ot kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a cellájában végezni próbált magával, és a horogkeresztet is felvéste a homlokára. Május közepén végül öngyilkos lett.

Kimaradt?