A fiatalok május 25-én a szövetséget erősítik meg

Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT EP-képviselőjelöltje szombaton Csíkszékre látogatott, ahol a Csík Területi Ifjúsági Tanács (CSTIT) tizenötödik születésnapjának tiszteletére szervezett ünnepségen vett részt Borboly Csaba, CSTIT alapító elnök, Lőrincz Csilla és Szabó Kázmér korábbi elnökök, valamint Kozma István jelenlegi elnök társaságában.

„Már középiskolás koromban részt vettem olyan rendezvényeken, amelyeket a CSTIT szervezett, s ez a szervezet egy fogalom volt ifjúsági szervezetek körében, így nem csoda, ha elindított egy mozgalmat, amely teret és lehetőséget biztosított a fiataloknak a közéleti szint első lépcsőfokának megmászására” – fogalmazta meg köszöntőjében gondolatait Antal Lóránt. Hozzátette, hogy az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács létrejöttekor is példaként lebegett előttük a CSTIT, amely nem csak szervezetként bizonyult sikeresnek, de sikeres fiatalok „bölcsője” is volt.

„Sokan beszélnek ma itt sikeres fiatalokról, ahogyan én is ezt teszem az utóbbi két hónapban. Így azt gondolom, hogy a CSTIT születésnapján nem kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos az, hogy az ifjúsági és a politikai rendszereinkbe értékes emberek kerüljenek. Ezt a folyamatot szerettem volna elindítani, s ezért fontos május 25., amikor megmutathatjuk, hogy sokan vagyunk, erősek vagyunk, és felkészültünk arra, hogy mi, fiatalok legyünk azok, akik a következő tíz évben a komoly döntéseket képesek leszünk meghozni. Május 25-én minden szavazatunkkal a Szövetséget erősítjük meg. Május 25-én nem politikai feladatot hajtunk végre, hanem megerősítjük a Szabad Európát” – fogalmazott az ifjúsági EP-képviselőjelölt.

 

Kimaradt?