Sógor Csaba: ha elegen szavazunk, magyar jelölt is nyerhet Szatmáron

„Négy gyermek apjaként megtapasztaltam, hogy a nagy család sok áldozattal jár, de mindemellett sok örömmel is”– mondta Sógor Csaba, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje szombaton a IX. Családi Hétvégén Szatmárnémetiben.

A szatmári családok ünnepén az erdélyi magyar képviselő kifejtette: „Ma már arra is gondolnunk kell, Európa jövőjét tekintve létfontosságú,  hogy minél több gyerek szülessen, minél nagyobb családok legyenek, ugyanis a folyamatos népességcsökkenés a gazdasági mutatókra is kedvezőtlen hatást gyakorol” – mondta. Sógor Csaba beszédében hangsúlyozta, hogy a felelős politika bele kell avatkozzon a családok életébe, oly mértékben, hogy intézkedéseivel növelje a gyerekvállalási kedvet, ez ugyanis már túlmutat a magánügyeken, társadalmi problémaként tükröződik. Ezért van szükség családbarát törvényekre és a civil szféra szerepvállalására is – fejtette ki.

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje támogatásáról biztosította Nagy Szabolcs Szatmár megyei parlamenti képviselőjelöltet. Sógor Csaba szerint nagy a tét Szatmáron május 25-én, hiszen az EP-választások mellett időközi parlamenti választások is lesznek. "Két okból is meg kell mutatnunk azt, hogy mennyire erős és összetartó a szatmári magyarság. Mások azzal riogatnak, hogy akár mi is kikerülhetünk győztesen ebből a küzdelemből, mintha egy magyar jelölt nem képviselhetné a szatmáriakat. Május 25-én meg kell mutatnunk azt, hogy nem csupán Bukarestben, hanem Brüsszelben is erősek lehetünk. Tudatosítanunk kell, hogy annyian vagyunk, ahányan szavazunk" – jelentette ki a politikus.

Kimaradt?