Rózsaszín, extraszéles parkolóhelyeket kaptak a nők Koreában

Dél-Koreában egész különlegesen kedveskednek a női nemnek  – számolt be a HVG vasárnap. Először a nagyobb bevásárló központok parkolóiban jelöltek ki olyan helyeket, közel a bejáratokhoz, amelyeket csak nők használhattak, hogy magas sarkúban se legyen fárasztó eljutni az áruházba. De tovább is léptek, kiszélesítették a helyeket.

A női parkolóhelyek 2,5 méter szélesek Koreában és pink festést kapnak. (Egyébként megjegyzendő, hogy nálunk eleve 2,5 méteres parkolóhely a minimum. Úgyhogy, Koreában csak hozták a nyugati átlagot.) Mindenesetre Szöul polgármestere mindezt ügyes marketingesként, rekmek szlogennel vezette elő: „Happy Women, Happy Seoul”.

A világ távol-keleti felén nyilván sok szempontból hátrányosabb nőnek lenni, mint nyugaton, de vannak olyan megoldások is, amelyekért biztosan nem reklamálna egyetlen nő sem, véleményez a HVG.

Japánban például olyan kocsikat üzemeltetnek a metrón, amelyekben csak nők utazhatnak. A tömöttségükről hírhedt japán metrókon nem is kérdés, miért indítottak ilyen kocsikat. 

Kimaradt?