Androidra is letölthető az utóbbi idők legszebb játéka

A Monument Valley sokak szerint a valaha volt legszebb mobiljáték. Eddig csak iPhone-ra és iPad-re volt elérhető, de most megjelent az androidos verzió is - számolt be a hvg.hu szombaton.

Közel 14 lejes árával nem a legolcsóbb alkalmazások közé tartozik a Monument Valley androidos változata, de a pénzünkért cserébe aban biztosak lehetünk, hogy minőségi és gyönyörű játékot kapunk. A techvilág hetek óta erről az appról áradozik, nem is véletlenül, hiszen az iPhone-ra és iPadre letölthető változat (3,59 euró) ámulatba ejtette a felhasználókat.

https://www.youtube.com/watch?v=wC1jHHF_Wjo

Törtenete egyszerű: a főhös, Ida útját kell egyengetnünk, hogy szebbnél szebb épületek között fedezze fel a világot, de ez nem olyan unalmas, amilyennek tűnik. A lényeg ugyanis, hogy az épületek egyes elemeire kell kattintanunk, hogy minden építészeti és fizikai törvényt meghazudtolva fantasztikus dolgok történjenek, így Ida újabb helyekre jusson el. Ha a megfelelő helyre tesszük az ujjunkat, az épületek megváltoznak, újak emelkednek ki a földből vagy például elkezdenek forogni. A fejlesztők fantáziáját ehhez hasonló megoldások miatt illeti dicséret.

 

 

Kimaradt?