Kelemen Hunor: termékeink megállják a helyüket Európában

"Sógor Csaba európai parlamenti képviselő vitte el először a halmi epret Brüsszelbe, hogy Európa is megkóstolja azt a finom terméket, ami bárhol a világon megállná a helyét” - mondta Kelemen Hunor Halmiban, az első alkalommal megrendezett Eperfesztiválon, ahol a zsűri tagjaként kóstolt meg a helyi őstermelők által versenybe bocsátott több mint harminc fajta epret szombaton.

A szövetségi elnök, miniszterelnök-helyettes a Szatmár megyei 2-es választókerületben sorra kerülő időközi választás kapcsán leszögezte: az RMDSZ nem más politikai pártokkal, hanem a Szatmár megyei emberekért, az erdélyi magyarokért harcol Bukarestben és Brüsszelben egyaránt.

A politikus ellátogatott a Családi hétvégére és gyereknapra is, amelyet a szatmárnémeti Kossuth Kertben tartottak, immár 9. alkalommal. A parkban a környékbeli kézművesek portékái, a különféle hagyományos termékek egyaránt megtalálhatóak voltak, sültek a túróval, krumplival, lekvárral töltött bogdándi bélesek, és idén is megválasztották az ügyességi vetélkedőkön legjobban teljesítő gyerekek közül a tavaszkirálynőt, illetve a májuskirályt.

A Szatmárnémetitől mintegy 15 km-re lévő Szatmárhegyen néhány napja sikerült befejeznie a polgármesteri hivatalnak azt 2,5 millió eurós beruházást, amelynek keretében új szennyvíztisztító állomást, közel 10 km csatornahálózatot és új utat, valamint óvodát építettek a településnek. 

“Gratulálok a sikeres munkához, ahhoz, hogy olyan életfeltételeket teremtettek és teremtenek, amilyet az emberek elvárnak. Az, hogy ma itt szalagot vágunk, azt bizonyítja, hogy ha összefogunk, és tudjuk, hogy mit akarunk, elérjük célunkat. Minden sikerünk a közösség sikere – azé a közösségé, amely a nehéznek tűnő pillanatokban összezárja sorait, hogy megmutassa erejét és élni akarását. Ilyen pillanat lesz május 25-e, amikor nem csak európai parlamenti képviselőt, de romániai parlamenti képviselőt is választ a 2-es választókörzet”- fogalmazott.

Nagy Szabolcs, az RMDSZ parlamenti képviselőjelöltje is kiemelte, Szatmárhegyen megértették: ha sokan vagyunk, erősek vagyunk. “Nem mondom, hogy könnyű lesz május 25-e, de be tudjuk bizonyítani, hogy el tudunk küldeni Szatmár megyéből még egy képviselőt Bukarestbe, és európai parlamenti képviselőinket Brüsszelbe” - szögezte le a képviselőjelölt.

 

Kimaradt?