Sógor Csaba: közösségünk jövője a családokon múlik

Idén is a jótékonyság jegyében zajlott szombat reggel a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet gyalogmaratonja. A több száz résztvevő mellett Sógor Csaba európai parlamenti képviselő és önkéntes csapata is felvonult a rászoruló családok megsegítéséért.

Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt a rendezvény kapcsán kifejtette: „Idén húsz éves évfordulóját ünnepli a család első nemzetközi éve. 2012 végén elsőként csatlakoztam aláírásommal a Nemzetközi Családfejlesztési Szövetségnek (International Federation for Family Development - IFED) a 2014-es év távlatában készült nyilatkozatához” – tette hozzá.  

A dokumentum arra ösztönzi a tagállamokat, hogy hangsúlyozzák és erősítsék a családbarát megközelítést a döntéshozatal minden szintjén. „Éppen ezért fontos továbbra is ott lennünk, ahol ezek a döntések megszületnek, hogy elmondjuk, a tagállamok ne csak elismerjék a támogatáshoz való jogot a családok számára, hanem minél több konkrét intézkedéssel segítsék az egyedülálló szülőket, a kis-és nagycsaládosokat egyaránt”– fejtette ki Sógor Csaba RMDSZ-es képviselőjelölt. 

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a megyeközpontban a jótékonysági maratont. A Család Nemzetközi Éve alkalmából az idei rendezvény bevételét a rászoruló családok megsegítésére fordítják.

 

Kimaradt?