Az MPP-be igazoltak az EMNP volt szatmári vezetői

A Magyar Polgári Pártba iratkozott át Mihály András Imre, az EMNP szatmárnémeti szervezetének volt elnöke és Vass Tamás József, a Minta ifjúsági szervezet Partiumért felelős országos alelnöke, az EMNP tasnádi szervezetének korábbi elnöke. Mindketten részt vettek azon a szombati szatmárnémeti sajtóbeszélgetésen, amelyre Biró Zsolt országos elnök és Hegedüs Pál, az MPP Szatmár megyei elnöke hívta meg a helyi újságírókat. 

„Nem lehetek tagja olyan pártnak, amelynek felsőbb vezetése a széthúzás, a bomlasztás, a megosztottság titkos és nyílt megnyilvánulásait támogatja. Amely vezetők nem szavahihetők, rossz döntéseket hoznak, nem olyan emberi értékeket támogatnak, mint becsületesség, jellemesség vagy az aggódó nemzetféltés, hanem épp ezen értékek ellentéteit” – ismételte meg Mihály András azokat az érveket, melyek korábban lemondásra késztették.

Hozzátette: a lemondására reagáló válaszlevél nem tükrözi a szervezet megyei vezetőinek véleményét. Ezt erősítette meg Vass Tamás is, aki kifejtette: az MPP biztosan és kitartóan halad egy úton, a cél pedig világos, jövőt biztosítani az erdélyi magyar közösség számára. Ez motiválta őt és társait, amikor úgy döntöttek, testületileg állnak át a Magyar Polgári Párt soraiba. Vass Tamás átadta Hegedüs Pál megyei elnöknek a tagfelvételi kérelmeket és elmondta, hogy elsősorban a fiatalok közéletbe történő bevonását tekinti legfőbb feladatának és az új szervezetében is ezen terület erősítésén dolgozna.

Biró Zsolt pártelnök elmondta: az elmúlt időszakban több megkeresés is érkezett az MPP felé. „Sokan érdeklődnek, kíváncsiak programunk részleteire. Mindezt aktív, helyzetteremtő politizálásunk eredményeként értékeljük. Egy folyamat elején vagyunk!” – fogalmazott az MPP elnöke. Elmondta, hogy a Magyar Polgári Párt integráló politikát folytat és nem a megosztás, hanem a közös magyar ügy mellett kötelezi el magát.

„Meg kell mutatni mi a különbség a felelőtlen versengés és a felelős együttműködés között. Míg az egyik esetben az erővektorok egymást gyengítik, addig a másikban azok összeadódnak. Világos, hogy mindkét eset alapfeltétele a plurális társadalmi berendezkedés, amit csak a választás szabadságának a biztosításával teremthetünk meg. Ugyanakkor világos az is, hogy a közösség sikerélvezője és nem kárvallottja kell legyen a versenynek. Ez az elv vezérelte az MPP-t akkor is, amikor megállapodásra törekedett az RMDSZ-el” – mondta Biró.

Kimaradt?