Kegyeletsértő választási banner jelent meg Szatmár megyében

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének feljelentése nyomán eltávolítják a kegyeletsértő választási bannert a kiskolcsi református temető kerítéséről – írja a szatmar.ro.

A Szatmár Megyei Választási Bizottság szombaton tárgyalta az RMDSZ feljelentését, amely arra vonatkozott, hogy az egyik román párt egy választási bannert helyezett el a kiskolcsi református temető kerítésére.

„Győrbíró Sándor helyi tiszteletes úr jelezte a megyei RMDSZ felé az esetet, amely szerintünk is ízléstelen húzás, és kimeríti a kegyeletsértés fogalmát is. Azonnal feljelentést tettünk az illetékes hatóságnál, amely eltávolíttatta a választási bannert a temető kerítéséről” – nyilatkozta Nagy Szabolcs, az RMDSZ képviselőjelöltje a 2-es választói körzetben, amelyhez Kiskolcs település is tartozik.

Az elmúlt napokban mindkét megyei választási bizottságnál — európai parlamenti választások, illetve időszakos parlamenti választás a 2-es képviselői körzetben — az RMDSZ több feljelentést is tett a román pártok kihágásai ellen. Ezek a szabálytalanul és törvénytelenül folyó kampányakciókra vonatkoztak. Az RMDSZ arra kéri a lakosságot, hogy ha szabálytalanságot észlelnek, jelezzék a szövetségnek, hogy az megfelelő jogorvoslatot kérhessen.

Kimaradt?