Nem csak a román posta csigalassú

A román postára joggal haragudhatunk időnként, de mit szóljon az a címzett, akinek az Amerikai Egyesült Államokban több mint fél évszázada nem kézbesítették a levelét?

Egy Michigan-i házaspárnak 1945-ben küldte meg levelét egy New York állambéli őrmester, az üzenet eljuttatása azonban a mai napig várat magára. A Washington sugárúton akkoriban Mr. és Mrs. Sensabaugh persze ma már nincs az élők sorában, a postások azonban dolgoznak azon, hogy a mulasztást pótolják, ezért a rokonságot keresik.

A borítékon látszik, hogy azóta sem nyitották ki, a posta részéről pedig azt tartják, amíg van esély egy hozzátartozó megtalálására, ez így is marad. A Myron C. Cook őrmester által postázott levél eljutott ugyan Minnesotáig, ott azonban elakadhatott, legközelebb pedig a Minneapolis-i posta pecsétje került rá, 2013-ban.

Egy korábban katonaként szolgáló postás „mentette ki” a levelet, hogy aztán Richard Mullally történész segítségével megpróbálják felkeresni a hozzátartozókat. A házaspár korábbi otthonát üresen találták, de egy második világháborús fotón rábukkantak Edward Lee Sensabaughra. Jelenleg is keresik a hozzátartozókat.

Kimaradt?