Borbély Szatmáron: Mi nem más ellen fogunk össze!

„Nem más ellen, hanem Szatmárért fogunk össze! Itt is és máshol is, mindenkinek a javát akarjuk” – mondta szerda délután Szatmárnémetiben Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, aki Antal Lóránt EP-képviselőjelölttel látogatott ide, hogy támogassa az RMDSZ jelöltjeit a május 25-i választáson. Nemcsak a Brüsszelbe készülőket, de azt a Nagy Szabolcsot, a megyei RMDSZ ügyvezető elnökét is, aki a 2-es számú szatmári körzetben egy időközi megméretés keretében parlamenti képviselőjelölt.

Mint ismeretes, nemrég a Szatmár megyébe látogató Victor Ponta azzal próbált szavazatokat szerezni a PSD-jelöltjének, a nemzeti liberálisoktól átállt Ovidiu Silaghinak, hogy nyíltan kijelentette: nem kell engedni, hogy a magyarok győzzenek, mert akkor leállhat a megye fejlődése és a magyar vezetők csak adósságot hagynak maguk után. Borbély László most innen is üzent a kormányfőnek, hogy mindazok az ígéretek, amelyeket Silaghi megválasztása esetén ígért (mint például a Szatmárnémetit elkerülő körút vagy a harmadik Szamos-híd) már régóta szerepelnek az RMDSZ programjában. Ami pedig a „nem fejlődést” illeti, tucatnál több olyan markáns példát említett – az egész megyét átfogó ivóvízhálózat és a megyei szemétlerakat megépítésétől kezdve sportcsarnokok, iskolák és más létesítmények felhúzásáig –, amelyek a megye „magyar vezetéséhez” és az RMDSZ kormányzati szerepéhez kötődnek.

A maszol. ro kérdésére válaszolva elmondta, hogy Böjte Csaba atya mellett a következő napokban az erdélyi magyar kulturális, vallási, oktatási, tudományos és más terület jeles képviselői is „beszállnak” a kampányba és szavazásra buzdítják az embereket. 

Kimaradt?