Ismét Családi Hétvége lesz a szatmári Kossuth-kertben

Ha az időjárás is engedi –az előrejelzés szerint inkább engedi, mint nem- szombaton és vasárnap újfent Családi Hétvége és Gyermeknap lesz a szatmárnémeti magyarság kedvelt sétahelyén, a Kossuth-kertben. A szervezők ezúttal is a városi RMDSZ, az Ady Endre Társaság és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés. A mintegy félszáz különböző program tartalmas szórakozást és együttlétet ígér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

A kisebbeknél maradva, a különböző zenés, táncos, mókás, játékos műsorokat és vetélkedőket megkoronázva lesz Tavaszkirálynő és Májuskirály-választás, mindenféle kézműves-foglalkozás, s az apróságok most is elcsodálkozhatnak mindazon, amit a Mesterségek utcájában láthatnak, hisz a fazekasságtól a mézeskalács-készítésig legalább két tucat régi mesterség  mutatkozik be.

A tapasztalat szerint a szülők és nagyszülők legalább annyira szeretik ezeket a műsorokat és foglalkozásokat, mint gyermekeik, pláne azokat amelyikben saját utódaik is aktívan részt vesznek. A rendezők minden korosztályra gondoltak: fellép a Kossuth-kertben a Bon Bon, a Kistehén, a Kerozin és a KFT zenekar, énekel Varga Miklós és Tabáni István.

Kimaradt?