A tanügy teljes átszervezését követelik a pedagógusok

Tiltakozássorozatra készül a Független Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége (FSLI). A pedagógusok azt szeretnék, hogy a kormány és az oktatásügyi tárca május 20-ig tárgyaljon velük a tanügy átszervezéséről, ellenkező esetben egy sor tiltakozó akciót indítanak – olvasható a FSLI sajtóhoz eljuttatott közleményében.

A követelések közt kiemelt helyen áll az, hogy az elkövetkező 3 évben évente 10 százalékos béremelést biztosítsanak a tanügyben dolgozók számára, az iskolai kisegítő személyzet esetében pedig oldják fel a létszámstopot. Továbbá az ingázási költségek haladéktalan és 100%-os térítését, illetve a teljesítmény-alapú bérezés bevezetését kérik.

Emellett követelik a fejkvóta szerinti finanszírozás eltörlését, a tanterv teljes átszervezését, illetve azt, hogy a tanárok három évvel korábban mehessenek nyugdíjba, csökkentsék a bürokráciát, az igazgatók politikai úton történő kinevezését. Ha a kormány és a szaktárca nem ül le tárgyalni a pedagógusok követeléseiről május 20-ig, utcai tüntetésekbe kezdenek a tanárok.

 

Kimaradt?