Jobbak a románok a magyaroknál a netes társkeresésben

A magyarok szívesen ismerkednek online, de a románok jobban csinálják – derül ki a Google felméréséből, amelyből a nyest.hu ismertetett.

A Google megbízásából készült friss kutatás azt járja körbe, mire használják az emberek az internetet Magyarországon és környékbeli országokban: Romániában, Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban.

A vizsgált országokkal összehasonlítva egyértelműen a magyar internetezők keresik a legszívesebben az interneten a szerelmet, 30%-uk gondolja úgy, hogy jó ötlet a neten ismerkedni. A legsikeresebb online társkeresők azonban nem a magyarok: a vizsgált országok közül a romániai internetezők közül vannak még ma is a legtöbben együtt partnerükkel, akivel a neten ismerkedtek meg.

A magyar nők jó eséllyel indulnak a netes társkeresésben: míg a férfiak 34%-a szerint jó ötlet a neten ismerkedni, addig a nők esetében ez az arány csak 26%. Azzal együtt, hogy a romániai internetezők sikeresebbek az online társkeresésben (13%-uk azóta is együtt van partnerével, míg a magyaroknál ez 11%), a magyar internetezők is bizakodóak lehetnek: szinte minden negyedik (23%) megkérdezett nyilatkozott úgy, hogy azzal, akivel online találkozott, hosszabb-rövidebb időt együtt, kapcsolatban töltött.

A felmérést az IIBR készítette 2014 márciusában CAWI (online kérdőíves) módszerrel Internet a mindennapi életben címmel. A kutatásban 5 országot vizsgáltak (Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát, Romániát és Lengyelországot), minden országban 1000 fős, a 15 évnél idősebb internetezőkre nézve reprezentatív mintán.

Kimaradt?