Gyerekek internethasználata szülői szemszögből - előadás

A Csíki Anyák Egyesülete által elindított Szülők Iskolája elnevezésű előadássorozat következő előadására kerül sor kedden délután 18 órától a Gyulafehérvári Caritas csíkszeredai székhelyén (Petőfi u. 39 sz.).

Ezúttal Biró Z. Zoltán társadalomkutató Melyik a helyes út? Gyerekek internethasználata szülői szemszögből című előadását lehet meghallgatni.

A számítógép és vele együtt az internet is a mindennapi életvezetésünk része lett. Hamarabb vagy később gyerekeink is meg fogják ismerni. Használni fogják. A kérdés az, hogy hogyan. A szülők szerepe és egyben felelőssége vitathatatlan a gyerekek internethasználatának alakításában.

Fontos kérdés, hogy mit tanítunk, mire neveljük őket. De vajon tudjuk mi a helyes? A kerekasztal beszélgetés során erre keresnénk közösen a választ a társadalomkutatóval, egyéni, családi gyakorlatok, elgondolások megosztásával, kérdések, elképzelések megbeszélésével.

 A Szülők Iskolája előadássorozat ezzel a programmal kapcsolódik a budapesti Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Sapientia EMTE által szervezett nemzetközi konferenciához, melynek címe A média hatása a gyermekekre és fiatalokra.

Kimaradt?