Júniusban indul Bonchidán az épített örökség helyreállító képzés

A Transylvania Trust Alapítvány 2001 óta évről-évre megszervezi az Épített örökség helyreállító szakképzést a bonchidai Bánffy-kastélyban, melynek célja a hagyományos építőipari mesterségek oktatása. A képzések idei időpontja: június 27-július 10. és augusztus 2-16. Ezekre idén is műemlék-felújításban szakosodni kívánó építőipari szakmunkásokat várnak, építész, valamint építőmérnök hallgatókat, akiknek lehetőségük nyílik jelen program keretén belül elvégezni szakmai gyakorlatukat.

A képzés időtartama két hét és elméleti előadásokat, valamint gyakorlati tevékenységeket ötvöz. Az elméleti oktatás során az épített örökség helyreállításának alapelveit és módszertanát ismerhetik meg a hallgatók nagy-britanniai szakemberek és romániai előadók segítségével. A gyakorlati képzést szintén angliai és romániai mesterek irányítják. A kőműves-, ács- és kőfaragó-műhelyekben a hallgatók közvetlenül vesznek részt a kastély helyreállításában.

A képzés kirándulással egybekötött tanulmányutat is tartalmaz, mely során több értékes erdélyi műemlék megtekintésére is sor kerül. A programba beiktatják egy olyan műemlék meglátogatását is, amely helyreállítása jelenleg is folyamatban van, így más felújítási munkálatok tanulmányozására is alkalom nyílik.

Eddig 25 ország több mint 1300 képviselője vett részt a programban.

Bejelentkezni a www.heritagetraining-banffycastle.org honlapon megtalálható űrlap kitöltésével lehet, további információkat a következő elérhetőségek valamelyikén kérhetnek: 0264 439858, office@heritagetraining-banffycastle.org, office@transylvaniatrust.ro.

Kimaradt?