Esőre, felhőszakadásra számíthatunk az országban

Hétfőn változékony lesz az időjárás az egész országban – tájékoztatott a meteorológiai szolgálat. Felhős, zivataros időre lehet számítani az északi országrészben a nap első felében, majd délután-este a többi országrészt is beborítja a felhőzet.

A lehulló csapadékmennyiség helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként, sok helyen jégeső is kialakulhat. A szél megerősödik, helyenként viharossá válik. Erdélyben a levegő hőmérséklete 14-18 fok körül alakul, a Kárpátokon túli régiókban pedig 27 fokig is felmelegedhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletek 13 Celsius fok körül alakulnak.

Kedden is hasonló időjárásra számíthatunk: borús égbolt és záporesők, zivatarok váltják egymást, különösen a dél-nyugati országrészben alakulhatnak ki erősebb, viharos jellegű esőzések és felhőszakadás. Estére még jobban felerősödik a viharos időjárás, a lehulló csapadékmennyiség is számottevő: akár 25 liter is eshet négyzetméterenként. Kedd estére az egész országban lehűl a levegő, a legmagasabb hőmérsékletek 17-24 fok körül alakulnak a Duna mentén és a tengerparton, éjszaka pedig 6 és 14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kimaradt?