Búcsút mondhatunk két Facebook alkalmazásnak

Búcsút int iOS-es Poke és Camera alkalmazásainak a Facebook. A kísérleti appok Androidra meg sem jelentek, a vállalat pénteken mindkét appot eltávolította az iPhone-os App Store-ból – idézte a HWSW cikkét a hvg.hu.

A Poke 2012 decemberében jelent meg és a Snapchat riválisának szánták, de soha nem lett igazán népszerű. A HWSW szerint a Poke-ot a cég sosem szánta komoly projektnek, az alkalmazást állítólag 12 nap alatt dobták össze, egy idei interjúban maga Mark Zuckerberg is "viccként" írta le a próbálkozást. Azt, hogy az app nem lesz hatalmas siker elég hamar felismerték, így megjelenése óta gyakorlatilag hozzá sem nyúltak, egyáltalán nem érkezett hozzá frissítés.

A Facebook Camera alkalmazás segítségével a fotók felturbózása mellett egyszerre több fénykép is feltölthető volt iPhone-ról és iPadről a közösségi oldalra. Ez utóbbira azelőtt máshol nem volt lehetőség – emlékeztet a HWSW. A tömeges feltöltési funkció azonban már a fő Facebook app része, így a Camera fenntartásának nem volt már értelme.

Kimaradt?