Winkler Gyula: a brüsszeli képviselet ugyanolyan fontos, mint a bukaresti

„A brüsszeli képviselet ugyanolyan fontos, mint a bukaresti vagy az önkormányzati képviselet, érdekeink érvényesítéséért minden szinten jelen kell lennünk a döntéshozásban” – hívta fel a figyelmet a május 25-ei választások fontosságára Winkler Gyula szombaton Szilágysomlyón, ahol közösségi majálison vett részt.

„El kell hoznunk Európát Erdélybe! Eddigi munkánk során azon fáradoztunk, hogy minél több pályázati lehetőséget értékesítsünk az erdélyi közösségek, önkormányzataink, de gazdáink, vállalkozóink számára is. Folytatni kell ezt a munkát, hogy közösségünk fejlesztésére még több uniós forrást szerezzünk. Az Európai Unió segíthet abban, hogy növeljük Erdély gazdasági versenyképességét. De ehhez szükség van arra, hogy felkészült, tájékozott legyen közösségünk, szükség van arra, hogy az erdélyi magyarok képviselői jelen legyenek Brüsszelben, hogy hazahozzuk a legfrissebb információkat” – fogalmazott az RMDSZ EP-képviselője.

A majálison Seres Dénes képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei elnöke és Végh Sándor szenátor arra bíztatta a jelenlevőket, hogy május 25-én menjenek el szavazni, és támogassák az RMDSZ jelöltjeit. Az eseményen részt vett Vida Gyula, volt parlamenti képviselő, a Szilágy megyei RMDSZ első elnöke is. ,,Parlamenti képviselői mandátumom során, 2000-2004 között Vida Gyula egyike volt azoknak az RMDSZ-es politikusoknak, akitől sokat tanultam, emberi tartást, szakmai hozzáállást, szilárd politikai kiállást" – köszöntötte volt képviselőtársát Winkler Gyula.

 A karaván vasárnap Zilahon folytatja körútját.

Kimaradt?