Iskoláinknak közösségépítő feladata is van Erdélyben

Minden az iskolapadban kezdődik el, érvényes ez az európai jövő építésére, melyet a következő generációk számára kell biztosítani – hangsúlyozta Winkler Gyula szombaton délelőtt Sarmaságon. Az EP-képviselő részt vett az ötvenéves líceumi oktatás ünnepségén, amelyet a 12. Sarmasági napok keretében szerveztek meg.

„A pedagógusok, de maguk a tanügyi intézmények is kulcsszerepet kapnak közösségeink jövőjében, hiszen nem kevesebbet bízunk rájuk, mint gyermekeink nevelését, de ugyanakkor a mindennapokban, a jelenben is nagy a felelősségük, mert a közösségi összetartásban a felnőtteknek is irányt mutathatnak. Az alma mater, ami nem más, mint a tápláló anya, mindannyiunk indulását meghatározza, egy iskolának nemcsak tanítania, hanem nevelnie is kell diákjait" – fogalmazott Winkler Gyula, felidézve, hogy egy héttel ezelőtt ő maga is egy véndiák találkozón vett részt Vajdahunyadon régi iskolájában, amely az ötven évvel ezelőtt létrehozott tanintézmény tiszteletére szerveztek.

A karavánhoz csatlakozott Seres Dénes képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei elnöke, Végh Sándor szenátor, Csóka Tibor, Szilágy Megye Tanácsának alelnöke. Az RMDSZ EP-képviselője délután Horváth József professzor díszpolgárrá avatásán vett részt Sarmaságon. Ez alkalommal Dombi Attila János polgármester díszoklevelet adott át Winkler Gyulának a közösségért végzett munkájáért. „Ha az RMDSZ-nek erős képviselete lesz Brüsszelben, akkor folytatni tudjuk az RMDSZ parlamenti és megyei szintű képviseletével a közös munkát Sarmaság és minden szilágysági magyar közösség fejlődése érdekében" – fogalmazott Winkler Gyula, megköszönve az elismerést. A karaván Szilágysomlyón közösségi majálison vett részt.

Kimaradt?