Rejtélyes román harckocsik hajtottak végig Marosvásárhelyen (VIDEÓ)

Több mint félezren megosztották már azt a Facebookon terjedő videót, amelyen a román hadsereg páncélozott harckocsijai hajtanak végig Marosvásárhely egyik sugárútján. A film a napokban készülhetett, május 6-án posztolta ki egy felhasználó a közösségi oldalra.

Dorel Danciu alezredes, a marosvásárhelyi katonai helyőrség szóvivője nem tud arról, hogy az elmúlt időszakban bármilyen katonai mozgás történt volna a városban. „Normálisan ezeknek a járműveknek nincs mit keresniük az utcán, a helyőrségnek tudnia kellene róla” – mondta a maszol.ro-nak a szóvivő.

http://www.youtube.com/watch?v=SRW4KfNTJxo

Lapunk megmutatta az alezredesnek is a videót. Dorel Danciu megerősítette, hogy a felvétel Marosvásárhelyen készült, és megígérte, hogy „utánatelefonál” a történteknek. „Arról azonban már most biztosíthatom a vásárhelyieket, hogy pánikra semmi ok” – jelentette ki.

FRISSÍTÉS: Dorel Danciu a maszol.ro-val közölte: csak azt sikerült kiderítenie, hogy a harckocsik nem a marosvásárhelyi katonai helyőrséghez tartoznak. Arra kérte lapunkat, hogy további információkért forduljunk a védelmi minisztérium sajtóosztályához.

Marosvásárhelyi olvasónk jelezte, hogy a mintegy húsz harckocsiból álló konvojt "a hét elején" látták elhagyni Segesvár irányában Marosvásárhelyt. Pénteken egy Brassó fele tartó olvasónk bele is futott a konvojba Segesvár környékén. Szombat délután kaptuk a hírt, hogy a szinajai állomáson harci járműveket szállító szerelvény vesztegel.

Kimaradt?