Díjazták a legtöbb uniós pályázatot nyert szatmári településeket

Érendréd, Pusztadaróc és Nagykároly RMDSZ-es polgármestere vehetett át oklevelet pénteken a Szövetség Szatmár megyei szervezetének székházában, ahol a megye legtöbb uniós pályázatot nyert településeit díjazták. Az elismeréseket Hegedüs Csilla EP-képviselőjelölt, Illyés Gyula, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese, valamint Pataki Csaba szenátor nyújtott át. 

A díjban részesült legkisebb település Érendréd község, amelynek út- és vízvezeték hálózata kiépült és megújult az iskolája, kultúrotthona a polgármester kitartó munkájának köszönhetően. Egy másik díjazott településen, Pusztadarócon is uniós alapokat hívtak le közösségi fejlesztések megvalósítására, ugyanakkor elismerésben részesült Nagykároly is, amely a romániai kisvárosok között élvonalban van a fejlesztési alapok hasznosítása, az integrált városfejlesztési projektek terén.

„Szatmár megye települései sikeresen vettek részt az uniós pályázás versenyében. Ezt a munkát is méltányoljuk az átnyújtott oklevelekkel” – jelentette ki Illyés Gyula, aki azt is hozzátette, hogy országos szinten az RMDSZ polgármesterei által vezetett települések 85%-án kiépült a vízvezeték-hálózat, 75%-ának pedig felújított iskolái vannak.

 

Kimaradt?