Hegedüs Csilla támogatásáról biztosította Nagy Szabolcsot

„Erősebb lesz Szatmár, erősebb lesz Partium magyarságának képviselete, ha az RMDSZ-nek lesz még egy parlamenti képviselője Bukarestben”– jelentette ki Hegedüs Csilla azon a civil fórumon, amelyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék országhatárokon átívelő fejlesztéséről beszéltek a meghívottak, és amelyen Nagy Szabolcs Szatmár megyei parlamenti képviselőjelölttel közösen vett részt.

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje szerint nagy a tét Szatmáron május 25-én, hiszen az uniós választások mellett időközi parlamenti választások is lesznek. "Kétszeresen kell megmutatnunk, mennyire erős és életrevaló itt a magyarság. Tudatosítanunk kell, hogy annyian vagyunk, ahányan szavazunk, ahányan jogaink érvényesítése mellett döntünk" – jelentette ki a politikus.

Hegedüs Csilla az önkéntesség társadalmi hagyományának megteremtéséről beszélt, valamint arról, hogy másfél évtizedes civilszervezeti vezetői tapasztalata megmutatta: a magyar közösség érdekeinek eredményes képviselete csupán a civilek és a politikum közös erőfeszítése által lehet sikeres.

„Meggyőződésem, hogy fontos az európai perspektíva és fontos az önkéntes munkának a társadalmi elfogadtatása. Műemlékvédelmi civil szervezet vezetőjeként 1700 hazai és külhoni önkéntessel dolgoztam együtt, ugyanakkor azt is tudom, hogy nem lennék ma örökségvédelmi államtitkár és EP-képviselőjelölt, ha nem tanultam volna európai partnereinktől, nem fordítottam volna folyamatosan figyelmet az ilyen együttműködésekre” – fogalmazott Hegedüs Csilla.

Azt is hangsúlyozta, hogy Nagy Szabolcs személyében Szatmár megyében olyan parlamenti képviselőjelöltje van az RMDSZ-nek, aki fiatalos lendületét és tenni akarását hasznosíthatja közössége érdekében Bukarestben. „Arra kérem önöket, tegyenek meg mindent a megye magyarságának mozgósítására, hogy számítson a szavunk Bukarestben és Brüsszelben, hiszen csak így lehet teljes az érdekképviseletünk” – tette hozzá az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, aki a rendezvényt követően a Szatmári Római Katolikus Püspökségen Ft. Schönberger Jenő megyés püspökkel tanácskozott az egyházi műemlék helyzetéről.

 

Kimaradt?