Alacsonyabb rendőrjelölteket is felvesznek az iskolába

Öt centiméterrel alább engedték a magassági küszöböt a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó tanintézményekbe jelentkezőknél – tájékoztatott a Háromszék.

Idén a lányoknál 160, fiúknál 165 cm a magassági határérték a rendőriskolába jelentkezőknél. Érettségizett, 18–27 év közöttiek jelentkezhetnek, beleértve olyan diákot is, aki idén lesz nagykorú, és ebben az évben érettségizik.

A bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián hároméves közrendészeti és közbiztonsági szakon idén öt helyet hirdettek meg magyaroknak. A câmpinai Vasile Lascăr és a kolozsvári Septimiu Mureşan Rendőrbiztosképzőben öt, illetve két nemzetiségi helyet hirdettek, nincs kimondottan magyar hely.

A drăgăşani-i Grigore Alexandru Ghica Csendőraltisztképzőben két nemzetiségi helyet hirdetnek. A rendőrakadémiára június 2-áig lehet beiratkozni, és 26-áig még ki lehet egészíteni az iratcsomót, a biztosképzőkbe pedig augusztus 14-éig várják a beiratkozókat. Érdeklődni valamennyi megyeszékhelyen, a rendőrség székhelyén lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?