Megalakult a Kovászna megyei RMDSZ Nőszervezet

A nők családban, közösségben betöltött szerepét hangsúlyozta Winkler Gyula csütörtök este a kovásznai RMDSZ Nőszervezetének alakuló ülésén, amelyen több mint negyven hölgy vett részt. „Ahogy a nőknek fontos szerep jut közösségeink, családjaink életében, úgy az RMDSZ Nőszervezete is fontos a szövetség tevékenységében, együtt tudunk erősek lenni, együtt tudunk minél szélesebb területen a közösség érdekében dolgozni" – fogalmazott az EP-képviselő, kiemelve, örül annak, hogy nem egy formális szervezkedésről van szó, hanem valós helyi kezdeményezésekből összeálló mozaik, éppen ezért őszinte támogatója a nőszervezetének.

Winkler tavasszal Brüsszelben látta vendégül a nőszervezet országos elnökségét, támogatva kapcsolatfelvételüket a kereszténydemokrata Európai Néppárt nőszervezetével. „Mi, Erdélyben a hagyományos családmodellt, a keresztény értékrendet követjük, ez ma már nyugaton eltűnőben van, nekünk ez is a feladatunk, hogy Brüsszelben kiálljunk értékeink mellett. Ezek a mi gyökereink, amelyek meghatározzák döntéseinket a legkülönbözőbb élethelyzetben is” – mondta el Winkler Gyula, aki Hunyad megyei RMDSZ elnökként reményét fejezte ki, hogy a háromszéki és hunyadi nőszervezetek is ugyanúgy megtalálják a közös hangot, ahogy az ifjúsági és egyházi szervezetek, ugyanis többek között az ilyen együttműködések révén vált gazdaggá és tartalmassá a Székelyföld-szórvány partnerség.

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke köszönő oklevelet adott át valamennyi alapító tagnak, míg Winkler Gyula az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete által frissen megjelentett, Európai ízek – A székelyek kedvencével című szakácskönyvvel lepte meg a hölgyeket. A kötet uniós tagországok és Székelyföld gasztronómiájából nyújt ízelítőt, de az adott ország adatait és a területén levő autonómiaformát is megtalálható benne.

Az alakuló ülésen jelen volt dr. Tatár Márta megyei tanácsos, Bálint Margit, az országos nőszervezet külügyi titkára, Márton Árpád parlamenti képviselő, Thiesz János polgármester. A hölgyek a Kovászna Városi Nőszervezet elnökének Bodó Enikő vállalkozót választották meg.

Kimaradt?