Elütötte egy teherautó a négyszeres magyar olimpiai bajnokot

Teherautó gázolta el Amerikában a négyszeres olimpiai bajnok magyar úszót, Darnyi Tamást. A Floridában élő, több tucat rekordot felállító sportoló pert indít - számolt be a Blikk. 

Darnyi a Delray Beachen indult el biciklivel, amikor nekiütközött egy teherautó, és fellökte. A lap úgy tudja, a vétkes sofőr azonnal gázt adott, és elhajtott a helyszínről, magára hagyva a földön fekvő, sérült Darnyit. Később, pár perc elteltével azonban mégis visszatért, hogy segítsen rajta. Az Amerikában jelenleg edzőként dolgozó Darnyinak a kulcscsontja törött el.

A teherautónak hivatalosan nem az azt vezető sofőr, hanem egy cég a tulajdonosa. Ha megnyerik a pert, Darnyi Tamás a kártérítésből származó összeget jótékony célra akarja fordítani.

Darnyi Tamás még tízéves sem volt, amikor 1975-ben már versenyzőként úszott. 1988-ban a szöuli, 1992-ben a barcelonai olimpián is részt vett, mindkétszer bajnok lett 200 és 400 méteres vegyes úszásban. Négy aranyérmével máig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpiai bajnok. Négyszer nyert világbajnoki címet is, nyolcszor pedig Európa-bajnok lett. Ő volt a világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el. Darnyi 1994-ben jelentette be visszavonulását, azóta a saját nevével fémjelzett úszóiskolát vezeti Floridában.

Kimaradt?