Pornó ment fényes nappal a kirakatban a győri sétálóutcában

Fényes nappal és késő este is kemény pornó ment az egyik LCD-tévében a győri Baross utca egyik kirakatában. Az üzemeltető cég vezérigazgatója szerint a készüléket meghackelték – írja a Kisalföld, amely fotókat is szerzett a felnőttek szóló tartalomról. A cikk szerint technikailag tévék meghackelése is lehetséges.

A kirakathoz tartozó pavilont üzemeltető cég vezérigazgatója azt mondta, hogy megbotránkoztak az eseten. A pavilont este 6-kor zárják a dolgozóik, a lapos tévét pedig időkapcsoló kapcsolja ki minden nap. Kedden a munkatársak semmi szokatlant nem érzékeltek, záráskor sem – tette hozzá.

Érdeklődtek a kábelszolgáltatónál is, de ott azt a tájékoztatást adták, hogy pornócsatornák műsorait kizárólag késő este sugározzák, az üzlet ráadásul csak az alapcsomagra fizetett elő.

A vezérigazgató szerint a tévéjük okos készülék, így egy ugyanilyen tévé távirányítójával és okostelefon alkalmazással lehet rajta internetes tartalmat megjeleníteni. Az, hogy meghackelték a televíziót, alátámasztja az is, hogy a készülék külső jelet fogott, amikor szerdán bekapcsolták – tette hozzá.

A cég rendőrségi feljelentésen gondolkodik.A Kisalfold.hu szerint valóban léteznek olyan appok, amelyek használatával távirányítóként működhetnek az okostelefonok, vagyis tényleg meghackelhették a tévét.

Kimaradt?