Nyárádmente gyarapodását szolgálják az uniós alapok

A LEADER programból finanszírozott, önkormányzatok által megvásárolt multifunkcionális munkagépek és traktorok kiállítását tekintette meg Winkler Gyula listavezető EP-képviselőjelölt és Antal Lóránt, az RMDSZ és a MIÉRT közös európai parlamenti jelöltje Nyárádszeredában. A kiállított munkagépek értéke megközelíti az egy millió eurót.

,,Nyárádmente gyarapodását, településeink fejlődését, iskoláink, templomaink, kultúrotthonaink felújítását szolgálják az európai fejlesztési alapok. Ez a térség azért sikeres, mert az önkormányzatok összefogtak, felismerték a kistérségi társulás előnyeit. Jó gazdákat választott a lakosság a nyárádmenti települések élére, akik az uniós pályázatokban lehetőséget láttak és ki is használták. Együtt sikeresek a nyárádmenti önkormányzatok, ezáltal a szülőföldön való megmaradást, sőt ennél többet, a térség gyarapodását indították el, ezt a munkát kell folytatni, egymás kezét nem szabad elengedni. Bízom abban, hogy május 25-én, az EP-választás napján is ugyanez a példás összefogás, szolidaritás fogja jellemezni a nyárádmentieket, hogy Szövetségünknek erős képviselete legyen Brüsszelben, hogy legyen, aki az erdélyi magyar közösség érdekeit érvényesítse” – fogalmazott Winkler Gyula, hangsúlyozva, fontos az európai képviselet minden területen, hiszen olyan döntések születnek Brüsszelben, amelyek kihatnak mindannyiunk életére.  

 „Csak azért ne szerezzenek felsőfokú végzettséget a fiatalok, mert a szüleik úgy gondolják, hogy a földművelésből már nem vagy csak nagyon nehezen lehet megélni. Ha a fiatal úgy érzi, hogy szívesen maradna otthon, akkor annak ne kelljen szégyellnie, hogy nem végzett egyetemet. Váljon belőle a szakiskolában egy jó szakember, aki érti és szereti azt, amit dolgozik” – emelte ki Antal Lóránt, kitérve arra, fontosnak érzi a szakiskolák fejlesztését, és az inaskodás fogalmának újbóli megismertetését. „Engem az erdélyi magyar ifjúság bízott meg azzal, hogy képviseljem őket az RMDSZ európai parlamenti listáján. Nehéz dolgom van, de hiszek abban, hogy megértik, az Európai Unió bár mindenkinek fontos, a fiatalok számára kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen szabadságot jelent, tanulási lehetőséget, munkavállalási szabadságot. Egy valamit nem szabad elfelejteniük a fiataloknak: haza kell térni, s a megszerzett tudást itthon hasznosítani” – magyarázta Antal Lóránt.

A szerdai programhoz csatlakozott Tóth Sándor polgármester, Kerekes Károly parlamenti képviselő, Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke, Szabó Árpád megyei tanácsos, Kovács Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, valamint Nagy Botond, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke.

Kimaradt?