Civil összefogás a társadalom jólétéért

Ifjúsági, oktatási, kulturális, szociális, sport, egészségügyi, környezetvédelmi egyesületek és alapítványok, összesen ötvenöten mutatkoznak be a hétvégén Marosvásárhelyen a tizenkettedik alkalommal sorra kerülő Civil Szervezetek Vásárán.

A rendezvénysorozat május 10-én, szombaton délelőtt kezdődik 10 órakor a Rózsák terén, ahol a civil szervezetek bemutatkoznak, interaktív tevékenységekkel várják a város lakosságát.

Az eseményt különféle versenyek, vetélkedők, látványos foglalkozások is színesítik, így például a Maros megyei önkénteseket népszerűsítő verseny, gyerekeknek játszóház, agyagmodellezés, arcfestés, rajzolás. Az egészséges életmódot, a megelőzést népszerűsítő tevékenységek között szerepel a vérnyomás- és cukorszintmérés. 

Délelőtt 11-kor kezdődnek a táncelőadások, néptánc és népzene, magyar és román együttesek bemutatkozója, flashmob, majd civil futóverseny, amelyen a résztvevők kétszer körbeszaladják a Rózsák terét.

A 16 órakor kezdődő felvonuláson a civil szervezetek képviselői megkerülik a Rózsák terét, így h`vj’k fel a figyelmet a civil szféra fontosságára. Indulás a Virágórától a Kultúrpalota irányába.

Május 11-én, vasárnap a Víkend-telep olimpiai úszómedencéjében kerül sor a SWIMATHON jótékonysági úszóversenyre, ahol sportolók, politikusok, a közszféra ismert személyiségei is úsznak egy-egy alapítvány, civil szervezet támogatásáért.

Május 12-én, hétfőn 17 órakor a Bolyai Klub ad otthont a Civil Kávézó elnevezésű kerekasztal-beszélgetésnek. Kedden, május 13-án ugyancsak a Bolyai Klubban egy közös kulturális naptár kialakítása a témája a 17-19 óra közötti kerekasztal-beszélgetésnek. Csütörtökön, május 15-én 17 órai kezdettel a Bernády Házban újabb kerekasztal-beszélgetésre kerül sor Az önkéntesség szerepe a civil társadalom számára címmel.

 

Kimaradt?