Gyilkos medve: a vadat orvvadászok ingerelték

Két férfit vettek őrizetbe szerda este Dâmboviţa megyében, az illetők ugyanis elkísérték azt a 63 éves embert, aki szerda reggel medvetámadás következtében meghalt.

A gyanúsítottakat orvvadászatban való bűnrészességgel és az elkövető támogatásával vádolják. A Dâmboviţa megyei rendőrség a 31, illetve az 52 éves férfiak több órás kihallgatása után büntetőjogi eljárást indított ellenük. Az illetőket csütörtökön 29 napos letartóztatási javaslattal bíróság elő vezetik.medvebenn

A nyomozók elmondták: az orvvadászat miatt megnyitott dossziéban a szerdán elhunyt Ilie Leotescu, valamint két társának a neve szerepel, az utóbbiak ugyanis bevallották, hogy a medvét még kedden csapdába ejtették. Szerdán reggel azért mentek vissza a helyszínre, hogy az állatot megöljék és szekéren elszállítsák.

A 63 éves férfi rögtönzött lándzsával, bot hegyére erősített késsel közelített a medvéhez, a megsebesült állat ekkor feldühödött, vergődni kezdett, kiszabadult a csapdából és támadójára vetette magát, majd az erdőbe menekült.

A szerdai incidens után szervezett csapatok indultak a medve keresésére, az akciót éjszakára leállították és csütörtökön folytatják.

Kimaradt?