Diákzsibongás Kolozsvár főterén (GALÉRIA)

Szerda délben indult az idei, immár 21. kiadása a KMDSZ diáknapoknak Kolozsvár Főterén. A Mátyás-szobor lábánál összegyűlt fiatalok és három robot-kabala órákon keresztül ünnepeltek, skandáltak, a járókelők örömére és a rendőrök nem kis bosszúságára.

A főtéri zsibongás szervezettségében idén is oroszlánrésze volt a Paprika rádiónak, a fiatalok mobiltelefonon, fülhallgatón érkező vezényszóra teljesítették a különböző feladatokat, értelmet adva a zsivajnak.  A SzervezTeam pedig első pillanattól hangolta, állítgatta a kommunikációs kütyüket. A kavalkádba későn érkezők a helyszínen öltöztek át, ki gatyára vetkőzve, ki rögtönzött paraván védelmében.

Mint mindig, most is tele volt a Mátyás király szobra előtti tér beépített civil rendfenntartókkal, akik már nem is leplezik, amikor a kabátujjba rejtett mikrofonba mondanak utasításokat.

Két óra körül a több ezres csapat elindult a Törökvágás irányába, ahol a csapatok megkapják a rájuk háruló feladatokat. Idén 51 csapat nevezett be a diáknapokra, így csaknem 1800-an vesznek részt a vasárnapig tartó buliban.  Versenyek, koncertek és fergeteges buli jellemzi az elkövetkező öt napot – ígérik a szervezők.

A 21. KMDSZ Diáknapok zárása egy igazi meglepetéssel szolgál a város diáksága számára, hiszen először koncertezik Kolozsváron a PunnanyMassif pécsi eredetű hiphop, underground együttes. 

Kimaradt?