Folytatódik a nagy olajgyűjtés program

Hétvégén 19. alkalommal szervezi meg a Zöld SzékelyFöld Egyesület a nagy olajgyűjtés elnevezésű rendezvényét, melynek során különböző hulladéktípusokat adhatnak le Csíkszereda lakosai.

A 2009 januárjában elindított gyűjtésekbe átlagosan 245 család kapcsolódott be, használt étolajat illetve más típusú hulladékot adva le. A kezdeti 50 liter begyűjtött olajat egyre nagyobb mennyiségek követték, és több alkalommal is 700 liter fölé emelkedett a használt étolaj mennyisége. Van tehát igény a programra, fontos a csíkszeredai lakosoknak, hogy mi lesz a háztartásokban keletkezett különböző hulladékokkal. A Zöld SzékelyFöld Egyesület fontosnak tartja kiemelni a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtését is, hiszen a 11 alkalom során 432 kilogrammot adtak le.

Most szombaton a jól ismert helyszíneken: az Óceán Abc-nél, a Kalász negyedi lépcső felső szakaszánál, a Szabadság tér Sapientia felőli sarkánál, valamint a Tudor negyedi József Attila Általános Iskola szomszédságában található parkolónál várják a városlakókat 10 és 14 óra között. Az egyesület önkénteseinek a következő hulladéktípusokat lehet leadni: használt zsiradék és étolaj, elektronikai hulladék, pillepalack, papír, üveg, elem, CD, DVD, nyomtató toner, égő, neon és lejárt szavatosságú gyógyszer.

Idén egy újítást is bevezet a Zöld SzékelyFöld Egyesület: a hulladékokat leadó családok élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az egyesület az elkövetkezőkben értesítést küld a következő olajgyűjtés időpontjáról a megadott email címre vagy telefonszámra. Így a megszokott népszerűsítési csatornák mellett még hatékonyabban juthat el a rendezvény híre az érdeklődőkhöz.

A program lebonyolításában az Eco Trend Europa Kft. valamint az Ave-Huron Kft partner.

Kimaradt?