Saját magára allergiás egy kisfiú

Egy ujjal sem érhet magához az a hétéves brit kisfiú, akinek annyira súlyos allergiája van, hogy saját szőrének tapintásától is fulladásos rohama lesz. Ha óvatlanul nyúl az arcához, vagy épp a hajához, azonnal feldagad a bőre, köhögni, könnyezni, végül pedig fulladni kezd. Junior Rucroftnak és szüleinek épp emiatt az egész élete rettegésben telik. „Eddig már több mint ötvenszer kellett vele kórházba rohannunk, vagy mentőt hívnunk hozzá, mert fulladni kezdett.”

Az édesanya emlékszik rá, kisfia először akkor kapott allergiás rohamot, amikor mogyoróevés után csókot nyomott az arcára. „A kis bőre azonnal felpüffedt, a szeme könnyezett és alig kapott levegőt” - emlékszik vissza az ijesztő pillanatokra, majd hozzáteszi, azonnal riasztották a mentőket, mert még fogalmuk sem volt, mit kell ilyen helyzetben tenni.

Később kiderült, Juniornak allergiás rohama volt, ezért a kórházban elvégeztek rajta egy allergiatesztet, melyből kiderült, a gyerek allergiája közel sem megszokott. „Junior szinte mindenre allergiás: a mogyoróra, a kutya- és macskaszőrre, a lovakra, a tengeri malacokra, a poratkára, de még a saját testére is. Amikor először hallottam, nem hittem a fülemnek” - mondja az édesanya, aki mára úgy ahogy megtanult együtt élni kisfia különleges betegségével.

„Az életünket leginkább az nehezíti, hogy Junior olykor teljesen váratlanul az izgalomtól, vagy az idegességtől is kaphat rohamot. Akkor is, ha boldog és teljes szívéből nevet, és akkor is, ha sír.” A hatgyermekes édesanya elárulta azt is, a kórházban szinte állandó vendégek. Gyakran előfordul, hogy rutinellenőrzésre hívják őket, de a kisfiú állapota olyan rossz, hogy egész éjszakára bent tartják.

„Megpróbáljuk kordában tartani az allergiát, de mivel Junior annyira mindenre érzékeny. Nincs könnyű dolgunk. Ráadásul még csak egy kisfiú, aki szeretné pontosan ugyanazt csinálni, amit a kortársai.”

Kimaradt?