Magyar kislányból lett 9 évesen szépségkirálynő

Szilágyi Maja a Törökországban rendezett Festival Model & Talent World nevű szépségversenyt nyerte meg, amely a világ egyik legrangosabbja. Előkelő helyezéseket ért el a 14 éves Hajdu Evelin és a 17 éves Amanda is.

A Festival Model & Talent World-ön 16 ország összesen 44 indulója vett részt. Magyarországot három versenyző képviselte: a 9 éves Szilágyi Maja, aki korosztályában első helyezést ért el, a 14 éves Hajdu Evelin, aki korosztályában harmadik lett, valamint a 17 éves Amanda, aki második lett és egy különdíjat is elhozott - írja a Hvg.

„A lányom alig egy éve kezdett komolyabban foglalkozni modellkedéssel, de már kiskora óta imád pózolni. Ez, és az idegenektől és ismerősöktől kapott sok dicséret ösztönzött minket arra, hogy nevezzünk a versenyre. Úgy tűnik, hogy megérte, nagyon büszke vagyok rá az első helyért" - mondta Szilágyi Annamária, Maja édesanyja.

A korosztályában második helyezést elért 17 éves Amanda idén indult utoljára gyermekszépségversenyen. „Már 4 éves korom óta rendszeresen versenyzek. Eleinte a mamám ötlete volt, hogy jelentkezzek, aztán én is rákaptam az ízére. Már több száz fotózáson és versenyen vettem részt, köztük külföldieken is. Jövőre azonban már 18 éves leszek, így továbblépek a felnőtt versenyek világába. Nagy vágyam, hogy fotómodellként helyezkedjek el" - mondta.

Legközelebb június 25-e és 29-e között rendeznek Magyarországon gyermekszépségversenyt Little Miss Hungary néven. Innen egy világversenyre való kijutás lesz a tét.

Kimaradt?