Perelné Sepsiszentgyörgy Fazakas Dorkáékat

Akár jogi lépéseket is tehetnek a Szent György napok szervezői és Sepsiszentgyörgy önkormányzata a városnapokat megelőző Fazakas Dorka-jelenség mögött álló személyek ellen, jelentette ki hétfőn délután Antal Árpád polgármester.

A városnapok előtt néhány héttel jelent meg a Facebookon egy Fazakas Dorka nevű felhasználó, aki a Szent György Napok arculatát használva és a szervezők nevében azt írta, a tűzijátékra szánt összeget inkább szociális célokra használják fel. Korábban a maszol.ro interjút is közölt a közösségi oldal mögött álló egyik – névtelenségbe burkolózó – személlyel.

Miután a szervezők elhatárolódtak a Facebook-oldalon közölt kijelentéstől, Fazakas Dorka a városnapi tűzijáték előtt egy órával hirdetett meg gyertyás demonstrációt, amely azonban végül elmaradt.

Grubisics Levente, a fesztivál főszervezője provokációnak nevezte a jelenséget, amellyel elmondása szerint foglalkozni kellett volna abban az esetben, ha bizonyos számú gyertyát gyújtanak a városlakók, de ezt nem történt meg, „a fagyi visszanyalt”, így város ezzel elmondta a véleményét. A főszervező azt mondta, „lista van arról”, hogy kik állnak a Fazakas Dorka-jelenség mögött.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2013-ban több mint hatmillió lejt fordított szociális célokra, Antal Árpád szerint a Fazakas Dorka-jelenség egy rosszindulatú történet. „A város tisztességesen ellátja ezeket a feladatokat, a Szent György Napokat pedig nem szabad szembeállítani a szociális kiadásokkal” – fogalmazott a polgármester.

Antal szerint az ilyen megmozdulásokkal nincs probléma, azokat a civil erőket is jónak tartja, amelyek adott esetben ellene fordulnak, de a Dorka mögött állók ellopták a városnapok arculatát, és hamis tényeket közöltek a szervezők nevében. Éppen ezért nem kizárt, mondta, hogy jogi útra terelik az ügyet, bár nem híve az ilyen megoldásoknak.

A maszol.ro megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Fazakas Dorka-jelenség mögött álló személyekkel, akik azonban még nem reagáltak a megkeresésünkre.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?