Szeretik az Örökségünk Őrei programot a Hunyad megyeiek

Hunyad megyében a fiatalok felkarolták és lelkesen bekapcsolódtak abba a műemlékvédő programba, amelyet Hegedüs Csilla kultúráért felelős főtitkárhelyettes kezdeményezett 2012-ben – hangsúlyozta Dezméri István, az RMDSZ Hunyad megyei ügyvezető elnöke vasárnap Petrillán, az V. Hunyad Megyei Magyar Napok ünnepi rendezvényén, a Schmidt László Művelődési Házban.

A szövetség Hunyad megyei politikusa a megnyitón köszöntötte a program kezdeményezőjét, Hegedüs Csilla államtitkárt, EP-képviselőjelöltet és elmondta: a diákok e kezdeményezés által tudatosítják azokat a kulturális értékeket, amelyek az egész magyar közösség számára fontosak, és az elmúlt időszakban már Brüsszelbe is elvitték a Hunyad megyei épített örökség hírét.

„Az Örökségünk Őrei című program révén a fiatalok műemlékek iránti érdeklődését bátorítottuk, kifejezetten a szórványközösségek számára találtuk ki. Ez a kezdeményezés szemléletes, közvetlen viszonyulást igénylő nevelés, a gyerekek kulturális ízlését formáló pedagógia módszer kíván lenni. Nagyon örülök annak, hogy a Hunyad megyei gyermekek ilyen lelkesen részt vesznek a programban” – jelentette ki Hegedüs Csilla, aki azt is elmondta: európai parlamenti választási programjában az oktatás fontos helyet foglal el.

„Úgy gondolom, az anyanyelvű oktatás terén már a bölcsődétől kell biztosítanunk a minőséget. Jobban ki kell használnunk azokat az európai lehetőségeket, amelyek segítségével gyermekeink, fiataljaink versenyképessé tudnak válni az Unióban. Olyan hálózat kiépítése szükséges, amely által tehetséges gyermekeink fejlődése európai szinten történik, partnerségek, finanszírozási lehetőségek felkutatásával és életbeléptetésével” – összegezte mondandóját Petrillán az RMDSZ Nőszervezetének EP-képviselőjelöltje.

Kimaradt?