Egész hetes családi program a Csíki Anyák Egyesületénél

A Csíki Anyák Egyesülete május 6-10. között idén is megtartja az Édesanyák Hete rendezvénysorozatot.

Május 6-án 16.30-tól, gyerekekkel közös sétával indul a rendezvénysorozat a Szabadság térről a Vár térre ahol a három éve elültetett Születés-fát locsolják meg.

Az esemény hivatalos megnyitója 18 órakor lesz, meghívottak Borboly Csaba édesapa, megyei tanácselnök, Dr. Zsigmond Imola 5 gyermekes édesanya, orvos, Sógor Enikő 4 gyermek édesanyja, pszichológus, valamint a Vitae Egyesület és a Hargita Morai Fejlesztő Központ intézményvezetője, valamint Ráduly Róbert Kálmán 5 gyermekes édesapa, polgármester.

18.20-tól fotókiállítás nyílik az édesanyák által beküldött fényképekből, rajzkiállítás a Nagy István Művészeti Iskola elemista diákjainak műveiből Család témakörben. 18.30-tól Zakariás Éva csíkszeredai gyógytornász tart előadással egybekötött babatornát 3-9 hónapos csecsemőknek.

Az elkövetkező napokban az érdeklődők számtalan előadást hallgathatnak meg, beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be. Szó lesz a kisgyermekek fogászati ellátásáról, a kamaszkori „problémákról" szülői szemmel, szépségápolásról, aromaterápiáról, családi kötelékeinkről, a párkapcsolat alakulásáról a gyermek születése után, a szoptatás támogatásáról az első napokban, a bábapraktikákról, csoport-relaxáció alkalmazásáról a várandóság alatt, a szülés körüli és alatti szuggesztiókról, de lesz előadás arról is, hogy az elfogyasztott étel hogyan befolyásolja a genetikát, hogy hogyan lehetnénk jobb szülők.

A Salveo Egészségmegőrző Központtal közösen csütörtökön egész napos díjmentes programon lehet részt venni a központ székhelyén.

A programok között szerepel még szülőszoba-látogatás, zenebölcsi kicsiknek, hordozóeszközök mustrája, kézműves foglalkozás, zumba, bábjáték, az eseményt pedig a szokásos tombolahúzással zárjuk. Az előadások mellett játszósarkat működtetnek a márványterem közelében.

A rendezvénysorozat ideje alatt a négy hónapos Kolhruss Natasának gyűjtenek, és fogadják a 2%-os felajánlásokat is. A belépés díjtalan, támogatói Hargita Megye Tanácsa és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

Kimaradt?